смак та аромат:
аромат сухого: вершковий бузок із гілочками та огірковою водою /таку часто подають у закладах/
аромат у прогрітому посуді: більш щільний і густий. з’явилися вівсяне печиво, солодкі квіти, трохи дині та кавунової кірки
смак: соковитий, збалансований, насичений. ванільний пломбір з легким відтінком молочного печива плавно поєднується з бузком, динею та легкою солодкуватою кислинкою чи то щавлю, чи то червоного яблука, чи то свіжоскошеної трави /а мб і все разом/
до третього проливу додалися ромашка і звіробій, але дуже м’яко і ненав’язливо
на п’ятому проливі з’явився сорбет /aka щербет, той шо як морозиво/
післясмак: лугова історія з іскорками бузку і вершковості. довгий, ніжний і обволікаючий
особливості:
фермер чжан сінму просить особливо підкреслити, шо це не аби який тґ, а чуань тун — зроблений традиційним способом.
поки листя ферментується, по краях утворюється червоний обідок. сучасні виробництва часто зрізають цю кромку для більш рівного і прямого смаку, наші ж хоуміз зберігають її для глибини і різноманітності, бо це — традишнл вей.
і реально, такого збалансованого і багатого на смаки тґ ми не пили давно, в ньому всі кайфові складові: вершкові, трав’яні та фруктово-квіткові нотки. топ!
врожай травня 2024 !!
батьківщина:
село сіньчжай, селище сяньхуа, повіт аньсі, південь провінції фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
85-95°
температура води
10-20 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
можливо, не найдешевша тґшка на ринку, але це — тупо еталон. такий стафф, яким він і має бути — з крутим балансом і потужною яскравою палітрою.
якщо хочеш зрозуміти, що взагалі таке ці ваші тегуаніни або просто кайфанути від крутого чайка — закидай у шопер.