смак та аромат:
аромат сухого: в’ялена груша, інжир, в’ялений банан — дуже яскравий густий солодкий аромат в’ялених і копчених фруктів
аромат у прогрітому посуді: в’ялене перейшло в сушене — яблуко й інжир. з’явилися і стиглі солодкі плоди — груша, зелений аґрус. також на місці димна копченість, деревна кора — дуже контрастний аромат
смак: густий, щільний, яскравий. копчення, дим і кора на задньому плані тримаються базою, а попереду фруктовий букет /щось між соком і джемом/ — все та ж груша, яблуко, трохи зеленого винограду. десь посередині проскакують нотки польових квітів. за більш швидкого заварювання смаки переплітаються і з’являються помело, фейхоа та соу-сеп /ого/.
загалом — насичено солодкий, з легенькими терпчинкою і кислинкою. фейхоа і соу-сеп найбільше підходять за вайбом — начебто і солодкий, але зі своїм приколом.
післясмак: дуууже довгий. в центрі солодощі винограду/помело/яблука і кислинки трав/смол дерев, а у куточках рота якесь навіть ніжне листя і холодок. загальний підкопчений вайб з’єднує все разом
особливості:
баньдунь — це гора та селище.
да шу — великі дерева. сировина з таких дерев якраз дає свою прикольку деревну базу, про яку розповідали вище. олди пам’ятаюсь схожі смаки в іншому нашому чайку з великих дерев — кунь лу шань да шу
ще в цьому чайку ну прям дуууже помітна кількість бруньок, що якраз відповідає за солодку частину смаків!
врожай весни 2024
батьківщина:
селище баньдунь, округ ліньцан, провінція юньнань
заварюємо:
3-5 ґрам
на 150 мл води
80-90°
температура води
15-30 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
ми — щирі фанати шєнів, тож завжди намагаємось привезти щось таке, щоб і незвичайне, і яскраве, і збиваюче враження типу /шєни — це якийсь гіркий незрозумілий відстій/
тож цей чайок зайде:
— людям, що обпіклися неприкольними шєнами
— новачкам, які взагалі не шарять за сорт
— досвідченим хоуміз, хто хоче нового об’ємного шєново-соковитого смаку та аромату
коротше кайф та без варіантів топ за свій кеш!