смак та аромат:
аромат сухого: солодкуватий арахіс, легка, але водночас тягуча, карамель /мб навіть іриска/, печиво між вівсяним і молочним із ноткою журавлини /не соковита ягода, а саме такі кисло-солодкі шматочки, які додають у печиво/, також можна відчути халву /мб навіть трохи соняшникового насіння/
аромат у прогрітому посуді: більш пряний, ягода змінилася на м’яку чорну смородину, печиво на пряник, халва покрилася шоколадною глазур’ю
смак: щільний, глибокий, плавний. банні відтінки, сухофруктовий узвар, але в основі — благородне, солодкувате, темне дерево, що нагадує якісний дубовий віскі. проскакує трохи кленового сиропу, каштана, темної медовухи та іскорка польового збору.
весь цей букет м’яко перетікає з одного кутка палітри в інший як і під час ковтка, так і /особливо/ під час проливу.
навіть та сама журавлинна кислинка з аромату іноді дає про себе знати
післясмак: бочково-банна основа, навколо якої поблискують різні солодощі: вівсяне печиво, мед, квіточки, карамельно-кленовий сироп
особливості:
категорія — полускельний улун (бань шань).
чжун хо – середній вогонь.
фо шоу — долоня будди, названі так через розмір сировини. у готовому чаї особливої різниці не помітили, тож ідеться, скоріше, про свіжий лист.
дуже потужний медитативний і водночас збираючий, концентруючий стан, починає доходити з другого проливу
врожай осінь 2021
батьківщина:
деревня тянь сі, уЇшань, північ провінції фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
фо шоу дуже здивував: начебто досить звичні відтінки, але в такому поєднанні з таких боків, ще й з додатковими неочікуваними нотками, залишають вкрай солідне враження.
водичку, в ідеалі, взяти трохи жорсткішу, типу роганської.
затестити варто як початківцю в улуновій темі, так і адепту сорту.