солд-аут

цзи я шєн ча 2019

70 ґрн за 10 ґ

щільний мікс шеновості та пурпурності, ще й з глибоким станом навздогін. вмикаємо рецептори та запрошуємо до нових граней смакової палітри.

немає в наявності

Артикул: 53-1-1-1 Категория:

смак та аромат:

аромат сухого: пряний, глибокий. дубова винна бочка, чорнослив/родзинки (не солодкі), нотки сухофруктів і компоту з вишнею

аромат у прогрітому посуді: з’явилася легка солонуватість, ноти аґрусу і шипшини з характерною кислинкою

смак: глибокий, м’який, плавний.
сливово-виноградний узвар, легка фіалка в поєднанні з печеними і пряними нотками дерева, виноградної кісточки. 
проскакує відчуття, ніби обкушуєш сливову кісточку.

на третьому проливі відчуваються потужні ягоди /той самий пурпурний смак/ і бочка, і відтінок червоного вина

післясмак: м’який, сухофрукти з легкою банно-деревною історією і ледве вловимою ягідною нотою

особливості:

цей чай збирають лише один раз в рік — ранньою весною, з дерев віком більше 100 років.

звідки пурпурова почка цзи я бере свій колір?
окрім природніх мутацій та схрещення стаффа — через холоди, як щоки на морозі, вони стають пурпуровими. а це вже впливає й на чайну хімію, і, звісно, на смак.

врожай весни 2019

батьківщина:

округ пуєр, провінція юньнань

Заварюємо:

4-6 ґрам

на 150 мл води

85-95°

температура води

10-15 сек

тайм

6+

проливів

лужа рекомендує:

спробувавши цей чайок десь у 20-му році, ми ніяк не могли знайти розклад, щоб завезти його і познайомити з нашими хоумі.
але 23-й — рік надій та перемог, тож і цей шен нарешті на поличці.  

щільне сплетіння шеновості та пурпурності докидає до кошика приколів ще й глибокий стан. 

однозначно тестувати, краще на м’якій водичці /на кшталт моршинської/, щоб вловити всю палітру. 

Вес 1 g
сколько?

млинчик 340 ґ, полумлин 170 ґ, 11 ґ, 22 ґ, 55 ґ, 101 ґ, вага