смак та аромат:
аромат сухого: пряний, глибокий. дубова винна бочка, чорнослив/родзинки (не солодкі), нотки сухофруктів і компоту з вишнею
аромат у прогрітому посуді: з’явилася легка солонуватість, ноти аґрусу і шипшини з характерною кислинкою
смак: глибокий, м’який, плавний.
сливово-виноградний узвар, легка фіалка в поєднанні з печеними і пряними нотками дерева, виноградної кісточки.
проскакує відчуття, ніби обкушуєш сливову кісточку.
на третьому проливі відчуваються потужні ягоди /той самий пурпурний смак/ і бочка, і відтінок червоного вина
післясмак: м’який, сухофрукти з легкою банно-деревною історією і ледве вловимою ягідною нотою
особливості:
цей чай збирають лише один раз в рік — ранньою весною, з дерев віком більше 100 років.
звідки пурпурова почка цзи я бере свій колір?
окрім природніх мутацій та схрещення стаффа — через холоди, як щоки на морозі, вони стають пурпуровими. а це вже впливає й на чайну хімію, і, звісно, на смак.
врожай весни 2019
батьківщина:
округ пуєр, провінція юньнань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
85-95°
температура води
10-15 сек
тайм
6+
проливів
лужа рекомендує:
спробувавши цей чайок десь у 20-му році, ми ніяк не могли знайти розклад, щоб завезти його і познайомити з нашими хоумі.
але 23-й — рік надій та перемог, тож і цей шен нарешті на поличці.
щільне сплетіння шеновості та пурпурності докидає до кошика приколів ще й глибокий стан.
однозначно тестувати, краще на м’якій водичці /на кшталт моршинської/, щоб вловити всю палітру.