смак та аромат:
аромат сухого: м’яка карамель, медове печиво, ноти іриски, липи і клена, трохи пізніше переходить у солодкий свіжий білий хліб. загалом — медово-солодкий з легенькою пряністю
аромат у прогрітому посуді: більш пряний, глибокий, трохи солонуватий. починаючи з яскравого свіжого хліба, йде все далі й далі, ноти кориці, фініків /не надто солодких/ і навіть чурчхели
смак: оксамитовий, плавний, глибокий. мед і житній світлий хліб — головні ноти. з них випливають легка кислинка домашнього квасу, світлі родзинки /такі золотисті/, фінікова кісточка та пряник. кожен відтінок ніби змащений зверху тонким шаром темного меду
післясмак: довгий, поєднання хлібно-солодко-пряних нот, начебто сидиш у пекарні і кайфуєш від усіх її ароматів одночасно
не надто терпкий, не надто солодкий, палітра цього чайка від початку і до кінця у впевненому балансі
особливості:
мі сян — медовий аромат, цзінь ло — золоті равлики.
належить до категорії мінцянь — зібраний у березні 22 року.
складається з великих почок із дерев.
батьківщина:
повіт фенцин, провінція юньнань
Заварюємо:
4-5 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура
10-15 сек
тайм
6+
проливів
лужа рекомендує:
як ми зазвичай уявляємо червону класику? золотисті злегка ворсисті почки, солодко-пряна медово-хлібна палітра, потужний вплив, що заряджає і збирає.
медові равлики — 1000% метч за всіма параметрами.
новачок зрозуміє, яким може і має бути червоний чай дянь хун, а досвідчений чаєман згадає і кайфане від \того самого/ смаку.