смак та аромат:
аромат сухого: пряно-солодкий, вершковий, густий, нагадує матча-лате, лемонграс, солодкувату молоду варену кукурудзу і ранкову траву з росою. в чахе уловлюється трохи солоної карамелі і злегка підсмажений аромат попкорну
аромат у прогрітому посуді: дуууже кукурудзяний, варена солодкувата — аж захотілося купити й приготувати! трішечки алое і чууууть морської солі
смак: щільний, плавний, насичений. і прянощі, і солодкість, і легка солонуватість. кукурудзка /все ще варена, але тепер начебто злегка обдана вогнем/, кислинки щавлю та іван-чаю, трохи прованських трав. плавно розходиться і заповнює всі рецептори різними відтінками.
вайб — овочевий, трав’яний, солодкуватий.
з 3-м проливом вперед виходять солодкі трав’янисті нотки, проскакує легка терпкість духмяного перцю
післясмак: м’який, трав’яний, відносить у післяобідню сільську тиху годину. лужок, дерев’яний будиночок, теплий спокійний вітерець і колосок у роті — отакий вайб
особливості:
для срібних гачків /а інь ґоу перекладається так/ збирають одну бруньку на 2-3 листочки. чайок робиться повністю вручну, але суперлокально невеликим фермерським господарством, тож нам вдалося домовитися на невелику ціну.
фермери виділяють 3 відмінні характеристики інь ґоу:
сильний колір, густий аромат і густий смак
врожай весна 2023
батьківщина:
гора хуаншань, повіт цзисі, провінція аньхой
заварюємо:
4-5 ґрам
на 150 мл води
85°
температура води
10-30 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
не думаємо, що гачки — той зелений, з якого варто починати свій шлях у світлі чаї. якщо це твій перший раз — стартуй із бі ло чуня або чогось із білих.
а ось чаєману, вже знайомому з базою, це буде новий смаковий експірієнс і дуууже цупкий чіловий стан.
сировина дрібна, смак і колір дає одразу, тому в таймі вище поставили цифри поменше. не перетримуй!