смак та аромат:
аромат сухого: винний льох, сіно, банний віник, трохи димку і кислинки бродіння. нагадує натуральний сидр
аромат у прогрітому посуді: сухіший, злегка солодкуваті дерево, мох, більше димку
смак: м’який, глибокий, переливчастий. починаючи з солодкуватого прополісу і сухофруктів, перетікає в кислинку зеленого яблука, світлого винограду з тим самим димним банним відтінком. через поєднання кислинки й терпкості все ще схожий на натуральний сидр /або біле сухе вино/, особливо у післясмаку
післясмак: повертається солодкість, кислинка і димок відходять трохи назад, але не зникають. смаки переплітаються і балансують між собою. проскакує і відтінок сухого листя
особливості:
висота на рівнем моря ~1900 метрів.
чай можна навіть назвати не просто да шу, а лао да шу — стародавні великі дерева, бо їхній середній вік у цих садах гір кунь лу шань — 600 років /це багато!
у післясмаку є так зване китайське поняття хуей гань ака повернення солодкості — одна з ознак топової сировини.
врожай 2021 року
батьківщина:
гори кунь лу шань, район міста пуер, провінція юньнань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
85-95°
температура
10-15 сек
тайм
6+
проливів
лужа рекомендує:
з аромату сухого листа і до післясмаку — вкрай цікавий і незвичайний шєн.
коли ми зустрічаємо щось нове, глибоке і несхоже на все, що пили до цього — беремо одразу. з великими деревами кунь лу шаня — саме така історія.
рекомендуємо брати, якщо вже знайомий із цим сортом. особливо підійде любителям білого вина або натурального сидру.
якщо ж хочеш просто зрозуміти, шо таке шєн — почни з великих дерев менку чи циплятка.