смак та аромат:
аромат сухого: нагадує я ши сян дан цун — фініки, тростинний цукор з корицею, трохи м’якої кави/латте/ та пряженому молоці, в’ялені фрукти. загалом, аромат пряно-в’ялений з легкою солодкістю
аромат у прогрітому посуді: став ще густішим, темнішим, але несподівано з’явилися жасмин, шовковиця і навіть трохи гранатового соку. загальний вайб перейшов у більш яскравий і соковитий
смак: граючий, тонкий, плавний. спочатку дуже ягідний з кислинкою — чорна смородина, трохи кислинки агрусу, з пряно-деревним обрамленням
на другому проливі солодший, додалася карамелька, повернулося лате з сухого аромату
більш гарячий настій рухається ближче до ягід, злегка охолоджений — до солодко-пряної палітри
післясмак: ніжний і довгий. на перший погляд здається просто приємно пряним з легким фініком, але трохи позаду ота ягідна кислинка грає та об’єднується з мінеральною скельною свіжістю
особливості:
категорія — трушний скельний улун /чжень янь/.
зібраний зі старого потужного куща /цьому в назві лао цун/ у вузенькій ущелині люсянцзянь. його ширина ~1 метр, тому всі мінерали і смаколики стікають по скелях прямо на плейс.
врожай 2022
батьківщина:
ущелина люсянцзянь, район скелі тяньсяньянь, уїшань, провінція фуцзянь
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
насичений, цікавий, по-справжньому багатий смак.
і це неспроста, бо чжень янь — найтоповіша категорія улунів.
автор узагалі останнім часом підсів на слабопросмажені улуни: вони не втрачають смаків із класичної палітри, а навпаки, доповнюються новими приємними барвами.
якщо бажаєш покопатися у чаї, відчути його багатогранність, мєй чжань — твій метч.