солд-аут

лао цун мєй чжань

111 ґрн за 10 ґ

топ із топів — трушно скельний улунчик, заряджений схилами, струмками і досвідом дідуся-куща. якщо для тебе чжень янь і уїшань — не просто набір літер, сміливо бери і тестуй.

немає в наявності

Артикул: 29-1 Категории: ,

смак та аромат:

аромат сухого: нагадує я ши сян дан цун — фініки, тростинний цукор з корицею, трохи м’якої кави/латте/ та пряженому молоці, в’ялені фрукти. загалом, аромат пряно-в’ялений з легкою солодкістю

аромат у прогрітому посуді: став ще густішим, темнішим, але несподівано з’явилися жасмин, шовковиця і навіть трохи гранатового соку. загальний вайб перейшов у більш яскравий і соковитий

смак: граючий, тонкий, плавний. спочатку дуже ягідний з кислинкою — чорна смородина, трохи кислинки агрусу, з пряно-деревним обрамленням
на другому проливі солодший, додалася карамелька, повернулося лате з сухого аромату 
більш гарячий настій рухається ближче до ягід, злегка охолоджений — до солодко-пряної палітри

післясмак: ніжний і довгий. на перший погляд здається просто приємно пряним з легким фініком, але трохи позаду ота ягідна кислинка грає та об’єднується з мінеральною скельною свіжістю

особливості:

категорія — трушний скельний улун /чжень янь/.

зібраний зі старого потужного куща /цьому в назві лао цун/ у вузенькій ущелині люсянцзянь. його ширина ~1 метр, тому всі мінерали і смаколики стікають по скелях прямо на плейс.

врожай 2022 

батьківщина:

ущелина люсянцзянь, район скелі тяньсяньянь, уїшань, провінція фуцзянь

Заварюємо:

4-6 ґрам

на 150 мл води

90-95°

температура води

10-15 сек

тайм

5+

проливів

лужа рекомендує:

насичений, цікавий, по-справжньому багатий смак.
і це неспроста, бо чжень янь — найтоповіша категорія улунів.

автор узагалі останнім часом підсів на слабопросмажені улуни: вони не втрачають смаків із класичної палітри, а навпаки, доповнюються новими приємними барвами.

якщо бажаєш покопатися у чаї, відчути його багатогранність, мєй чжань — твій метч.

Вес 1 g
сколько?

11 ґ, 22 ґ, 55 ґ, 101 ґ, вага