смак та аромат:
аромат сухого: ніжна лісова прохолода, березовий сік, червоні солодкі домашні яблучка. загалом — деревно-фруктово-в’ялений вайб
аромат у прогрітому посуді: спочатку більше прянощів — листя, шавлії, чебрецю, сушених яблук, груші. поступово переходить у солодку довгу ноту, наче навіть тростинного цукру додали. коротше — пряне, солодке, запашне варення
смак: щільний, густий, теплий. то солодкий різноманітний узвар — яблука, груші, солодкість журавлини /не кислинка, а саме солодкість/, або навіть не узвар, а домашня шарлотка з усіма цими смаками,
то потужний пряний тряв’яно-листяний букет — береза, дуб, іван-чай, такий і лісовий, і польовий збір.
від проливу до проливу і від міцності заварювання ці дві сторони смаку переплітаються в різних пропорціях, та щоразу виходять нові комбінації нот. скільки ми тестували цей чайок — він ніколи не заварюється на 100% однаково!
хоча сам по собі сорт — зазвичай досить рівний і збирає всі смаки разом, тут — інша історія
післясмак: довгий, насичений, неспішно переходить з однієї групи нот в іншу. солодкість з легкою кислинкою іван-чаю, сушених плодів, може навіть бамбука, переплітається з бочкою /яка трапляється у витриманому сидрі чи вині/ та лазнею. таке вдумливе мудре задоволення
особливості:
шоу мей — вважається нижчим у градації білих, бо в ньому або зовсім немає, або дуже мала кількість бруньок.
але коли ти береш якісні листочки, додаєш до них трошки бруньок, даєш їх знаючому майстру та ще й витримуєш готовий чайок 8 років — з’являється саме те, що треба.
врожай — весна 2016
батьківщина:
округ нінде, провінція фуцзянь
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
80-90°
температура води
15-30 сек
тайм
6+
проливів
люжа рекомендує:
ми довго вагалися — чи додавати млинець на поличку. це ж шоу мей, не бруньки, кому це буде цікаво?
але ми щиро кайфуємо від цього чайку, а головне правило люжі — привозити те, що любимо пити самі.
тож заварюй цей мудрий стафф і ти теж зрозумієш, шо він зовсім не простий та не дефолтний, а дійсно потужний та достойний чайок!