смак та аромат:
аромат сухого: яскравий і густий, одразу підступає цілий букет: медове печиво, свіжий квітково-ягідний коктейль /вирізняються червона смородина та ожина/ і густі прянощі з тоненьким димком, фініком і абрикосовою кісточкою
аромат у прогрітому посуді: з квітів у більш листяний, з горіхами, сливовим відтінком, пастилою із зеленого яблука і ноткою соєвого воску
смак: соковитий, яскравий, об’ємний. злегка підв’ялене зелене яблуко, листя, трохи волоського горіха, ягідна кислинка.
при більш легкому заварюванні м’який квітковий букет з грушею і відтінок запашного перцю /відчувається доречно/
при міцнішому заварюванні відчувається потужний пряний мікс мускату, кориці
післясмак: довгий, задумливий і переливчастий. нагадує післясмак темного шоколаду — начебто і терпкість, але поруч із нею миготять тонкі солодкі й кислі ноти
особливості:
улуни з ґуандуна — окрема потужна темка, зі своїми стилями, палітрами й приколами.
цей мі лан сян пройшов 2 обпалення на дровах і пропікання на вугіллі. звідси і поєднання міцних запашних прянощів з мерехтливими солодощами і кислинками. ну дуууже яскравий!
врожай ранньої весни 2024 року
батьківщина:
деревня фубей, город фенхуан, провінція ґуандун
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
тримає від перших ароматів із медовою випічкою /в улунах таке не часто зустрінеш/ і до присмаку темного шоколаду. те шо його тре додавати до шоппера — тут усе очевидно, без варіантів.
якщо вже втомився від звичних чайних рухів — саме улун із гуандуна варто заварити чаочжоуським стилем.
не чув про дідівську пролив по-чаочжоуськи?
розповідаємо спрощений варіант:
чайник/гайвань на 100-200 мл засипаєш доверху стаффом, заливаєш крутим кип’яточком і одразу розливаєш по піалках.
готово, тестуй!