смак та аромат:
аромат сухого: солодко-пряний. пропечена пахлава, каштани, фініки. легкі ноти тірамісу, троянди /інші квіти теж є, але розпізнати складніше/ і клена
аромат у прогрітому посуді: більше вогню, тютюну, амаретто, хоча в основі — все ще м’який солодко-пряний
смак: яскравий, об’ємний, переливчастий. дуже цікаво грають квіткова солодкість і пряність одночасно. потужний квітковий букет, тут і лаванда, і квіти ванілі, і квіти плодових дерев, загалом прям заряджений. пряні нотки не відстають, виділяються фініки та легкий каштан. трохи згодом солодко-пряна пара більше нагадує мед і злегка просмажену каву.
післясмак: дуже схожий на післясмак від тірамісу, але не нудотний, а з легкою солодкістю і невеликим пряно-деревним шлейфом. ловляться навіть нотки деревних пахощів, хоча іноді поблискують і квіточки
особливості:
катеґорія — полускельний улун (бань шань).
сяо хо – маленький вогонь.
также как и цзинь ґуань інь, ци лань — относительно молодой сорт. основные уишаньцы на нашей полке зажарены либо средне, либо мощно. эта ци лань не такая, она со своим легеньким огоньком очень круто сочетает цветочную свежесть и пряную палитру.
врожай весни 2021
батьківщина:
гора Хо Янь Шань, уішань, північ провінції фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
автор узагалі останнім часом підсів на слабопросмажені улуни: вони не втрачають смаків із класичної палітри, а навпаки, доповнюються новими приємними барвами.
однозначно варто затестити, особливо якщо у твоєму шоппері вже лежить просмажений уїшанець — вийде цікавий і контрастний тітестінг.