смак та аромат:
аромат сухоґо: яскравий, пряний, імбірне печиво, легка нотка ізюму.
аромат в прогрітому посуді: додається насичений ґустий воґонь, трохи морської свіжості та ціла хлібо-булошна палітра
смак: м’який, гладкий, соковитий, багатогранний. перливається від пролива до проливу. темний (але не гіркий!) шоколад, винні бочки, легенька слива, солодкувато-пряний хліб і віддтінок кави з молоком. іноді миготять нотки фініків, морської свіжості (тої самої із аромату), темні ягоди (чорна смородина або навіть чорноплідна горобина). є легенька терпкість але без гіркоти.
на пізніх проливах приходять також солодкуваті квіти
післясмак: ніжний, оксамитовий, шоколад з легеньким м’ятним холодком і хлібно ягідною ноткою, пряним, ледве вловимим шлейфом
особливості:
катеґорія — полускельний улун (бань шань).
сорт вважається одним з найстаріших (якщо не самим старим) в уішані. архат — цє вкрай зарядженний міфолоґічний будист. (також архат — рослина з сімейства гарбузових, але це інше).
врожай весни 2021.
батьківщина:
уішань, північ провінції фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
п’єшь його і розумієш, що це уішанець, але зовсім іншого сорту. дуже незвична палітра, в якій нотки то з’являються то згасають. якщо вже зрозумів відомих уішаньців (дхп, жоу ґуй, шуй сян) — сміливо звертай увагу на цей чайок.