смак та аромат:
аромат сухого: зустрічає суничний бісквіт. коли починаєш прогрівати повітрям — нуга, домашня карамель, трохи тростинного цукру, печиво горішок, нотка вівсяного печива.
аромат у прогрітому посуді: карамель трохи темніша, більше арахісу, трохи мигдалевої солодкості. нотки малиново-суничного варення, сандалу, білого кедра.
смак: переливчастий, тягучий, багатошаровий. потужні кислинка та невеличка терпка нота, поєднання малинового варення, арахісу, лушпиння від фундука, впевнений смак соняшникового насіння, який поступово переходить у тягуче поєднання всіх перерахованих вище смаків.
на 2-му проливі спіймався червоний, вже злегка перестиглий аґрус.
до 4-го проливу попереду кислинка абрикосової та малинової кісточок
післясмак: шкаралупка фісташки, малинова кісточка, молоко з горіхової суміші /не один конкретний, а м’який мікс/ і навіть пелюстка троянди
особливості:
катеґорія — той самий скельний улун (чжень янь).
лао цун — старий кущ.
ми запитали у знайомих фермерів, які займаються саме скельними улунами — який чай вони п’ють на постійній основі.
пити ті самі скельні кожен день просто невигідно, тому що стаффа мало, а попит і прайс величезний.
тому вони або п’ють крихту і пил, або /в цьому випадку/ — хуан пянь.
хуан пянь ака жовтий лист — або трохи старіше листя, або таке, що злегка змінило колір у процесі обробки, — коротше, таке, що візуально не відповідає ідеалу сировини чжень янь.
ми попросили поділитися таким чаєм з нами, взяли 200 грам на пробу, також пропонуємо затестити і тобі.
врожай 2022
батьківщина:
уїшань, північ провінції фуцзянь
заварюємо:
5-7 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
25-40 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
зверни увагу на блок /заварюємо/: велике листя швидше віддає весь смак, тому
і соковитих проливів буде близько 5,
і сировини в посуд потрібно більше, ніж зазвичай.
це дійсно ну дуже незвичайний чай, який ми довго розбирали і тестували, він відрізняється від усіх скельних улунів, що ми пробували.
але
пацани віддали належне чаю, бо це насичена і м’яка палітра ароматів і смаків, яка занурює в саму себе і в самих нас /сподіваюся, ти зрозумів/.
цей жоу гуй трохи повернув нас у часи, де ми сиділи зі складними обличчями і дуже довго і дискусійно розбирали чайок.
коротше, якщо ти розумієш, що таке уїшань і улуни звідти, якщо ти вже пробував їх, уявляєш собі смак — сміливо бери і тестуй, воно того варте.
ми поки що не плануємо завозити ще, бо здається, що це надто складний чай для наших хоумі. але можемо й помилятися, тож дуже чекаємо на твій фідбек!
водичку — середньої жорсткості, типу роганської
настрій — спокійний, рецептори — чисті.