смак та аромат:
аромат сухого: просочений бісквіт, булочка з маком, корицею і сиром, легка нотка віскі — відчуття, ніби заходиш у пекарню з дерев’яними поличками, з купою коржів, фруктових булочок і свіжим хлібом
/хочеться з’їсти!/
аромат у прогрітому посуді: ще більш булочний — свіжа чіабатта і багет! пряні коржі вкрилися смородиновим/чорничним/сливовим варенням
смак: яскравий, соковитий, щільний. починається хлібом і винною бочкою й одразу ж розходиться смородиною та темним агрусом угору, мультифруктовою /мандарин, ананас, помело — щось подібне/ кислинкою сторонами, а вглиб — брауні, бісквітами та злегка алкогольним просоченням
післясмак: випічка залишається базою, на куточках рота плавно розчиняються фруктові кислинки, а з аромату в прогрітому посуді повертається ягідне варення!
особливості:
цзи мей гуй – улунчик під назвою пурпурова троянда. хун ча – червоний. взяли сировину улуну, приготували по технології червоного і вийшов оцей смаколик!
врожай весни 2024
батьківщина:
округ нінде, уїшань, північ провінції фуцзянь
Заварюємо:
4-6 ґрамм
на 150 мл води
90-95°
температура
10-15 сек
тайм
6+
проливів
люжа рекомендує:
чи то наша класика чи наша фішка — знов щось якесь хитреньке незвичайне. але ну блін, коли пропонують смакоту — не можемо відмовитись!
як з усіма нашими червоними з уїшані — цзи мей гуй бере одразу кілька напрямків та рухається в усі одночасно!
а яка тут ароматна пекарська тема — замість походу у кулінічі за булочками можна просто понюхати чайок)