смак та аромат:
аромат сухого: солодкуватий хлібний /як у пекарні/, виноградне варення, трохи вишні, кориці, маку і меду
аромат у прогрітому посуді: більш темний хліб, яскравіша булочка з маком, легкий виноград і солодкувата журавлина/смородина. проскакують ледве помітні нотки то квітів, то цитрусової цедри
смак: м’який, оксамитовий, текучий. композиція з макової булочки та варення з винограду й шипшини. випічка переходить то в темний хліб із підпеченим медом, то у світлу здобу. солодкі ягоди час від часу поколюють легенькими кислинками.
після 3-го проливу проглядаються нотки чебрецю і лимона. ну і невелика кислинка-терпкість цедри апельсина теж проскакує.
на 5-му проливі можна зловити деревну кору
післясмак: довгий, особливо сильно відчувається по боках рота і під язиком. найяскравіші ноти — злегка терпкий хліб, цедрова кислинка і трохи темних ягід
особливості:
цзинь хао — золотий ворс.
дянь хун — червоний родом із юньнаня, робиться переважно з молодих почок /золоті — це якраз вони/.
крутість дянь хуна /як крутість олдскульного репера/ можна оцінити за кількістю золота.
врожай 2021
батьківщина:
південь провінції Юньнань
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
топовий почковий дянь хунчик з дуже яскравим ароматом і густим зігріваючим настоєм.
разом із цим ще й чудово збирає тебе докупи
/сподіваємося, не буквально/
для знайомства з червоним, на сезон холодів — мастхев.