особливості:
зроблена з так званого /нефритового фарфору/.
у чому тема?
за основу взято скло, але завдяки махінаціям з тиском, ручним шліфуванням і поліруванням вдається отримати напівпрозорість нефриту і текстуру фарфору.
візерунок у давньокитайському стилі малювання тушшю.
для тих, хто боїться обпектися — піалки доволі товсті, тож стінки залишаються злегка теплими навіть з окропом усередині.
колір чайка приємно видніється зсередини. коротше — естетичний кайф.
пояснюємо за піали:
китайський чай краще за все розкривається завдяки методу проливів. за повну заварку одного чаю (5-6 проливів), одна людина випиває в середньому 750-1000 мл. вимірюючи в звичному форматі — 2-3 кружки.
навіщо тоді пити з піали, якщо можна просто налити в кружку?
пояснюємо:
1. від проливу до проливу смак чаю може змінюватися. зливаючи все в кружку, цих змін та повноту смаку зрозуміти не вийде.
2. чай у піалі не чекає, поки ти принесеш пряники та цукерки та будеш не поспішаючи його потягувати — ти п’єш потроху, поступово насичуючись і не втрачаючи температури напою.
3. використовується спеціальний матеріал, що допомагає зберегти, а іноді й помножити повноту смаку.
4. ну це ж гарно! естетичний, невеликий посуд, що концентрує тебе на процесі пиття чаю, відволікаючи буденних турбот.
посуд — це одна з особливостей культури китайського чаю, яку ми поважаємо та цінуємо. доповнююча, естетична, комфортна — ми бачимо її саме такою.
факти:
70 мл
об’єм
нефритовий фарфор
/скло/
матеріал