смак та аромат:
аромат сухого: густий мікс пряно-димних і кондитерських ароматів: повітряний козинак, темний шоколад, карамельний попкорн, трохи печеного цукру, кориці та м’якого дерева
аромат у прогрітому посуді: ще густіший, більше насіння, більше чорного хліба, в’ялена нотка, а трохи охолонувши перетікає в яскраво-солодкий фруктовий сад
смак: щільний, м’який. насіння, деревна димка, печений цукор з легкою солодкістю. також відчуваються вівсяне печиво з ноткою пряженого молока, трохи дріжджів і легка кислинка комбучі
післясмак: злегка дріжджовий, м’яке дерево і фірмова кам’яна свіжість улуна йде довгою і тонкою смугою
особливості:
категорія — полускельний улун /бань шань/.
чжун хо – середній вогонь. і це відчувається. прожарювання не заважає розкритися цьому чаю, а навпаки, тільки доповнює його смакову палітру.
вжорай 2024
батьківщина:
район скелі тяньсяньянь, уїшань, провінція фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
жоу ґуй — це один з основних та популярних уїшаньських улунів. тож якщо хочеш почати з улунової бази, з класичним середнім вогником і яскравою палітрою /тут не обійшлося і без незвичайних ноток/ — треба тестувати та знайомитися з сортом звідси.