смак та аромат:
аромат сухого: дуже насичений! спочатку насіння, кунжут, норі та легка мінеральність, але якщо видихнути теплим повітрям – вівсяне печиво, мигдаль, арахісова паста
аромат у прогрітому посуді: більше норі та кунжуту, маково-лимонний кекс, трошки табачку
смак: обʼємний, насичений, яскравий.
арахіс смажений, арахісова паста, лимонна цедра, обсмажені норі-снеки та тофу. чуть далі – починає розходитись більше солодкості – козінаки, карамельний попкорн, повітряний рис. легесенькі нотки кориці, бадьяну, гвоздики. чайок з відчутним умамі вайбом.
на 5-му проливі починає зʼявлятися квітковий вайб, трошки сирені.
на 7-му /ага!/ показує більше квітковості, але загальний злегка підсмажений вайб зберігається
післясмак: пекан, зернове печиво, червона пітахая /вона ж драгонфрут/ та лайтовий вайб пряженого молока, ось саме цієї самої пряженості! обережний, оксамитовий, теплий
особливості:
формат збору – одна брунька та 2 листочки.
висота плантації ~2300 метрів, тож трушно високогірний!
смажать повільно та не агресивно – чайок набуває прикольних пряних ноток, але не втрачає свіжого вайбу та кислинок. майстер каже, що обсмажка середнього вогню, але за нашим відчуттям – все ж маленька, сяо хо.
врожай весни 2025
батьківщина:
СЕЛИЩЕ ЖЕНЬАЙ, ОКРУГ НАНЬТОУ, ТАЙВАНЬ
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
85-90°
температура води
20-60 сек
тайм
6+
проливів
люжа рекомендує:
дун дін – напевно, найвідоміший тайванський сорт. буває і обсмаженим, і легесеньким, і з одного регіону, і з іншого – більшість тайванців на ринку або абстрактні
/алішані/, або абстрактні /дун діни/.
тож вишукати серед цього щось дійсно варте уваги – задачка із зірочкою.
але знайшли! дуже крутий та цікавий баланс між обсмажкою та свіжістю – суперкайф.
смачний, цікавий, насичений та довгий чайок, який ну просто треба взяти і пити!