смак та аромат:
аромат сухого: відчутно яскравий і густий. фінік, рутбір або деревний лікер, лісовий і кедровий горіхи
аромат у прогрітому посуді: ну дуже деревний: рутбір, кора дуба, навіть навіть трохи єґермейстера!
смак: щільний, тягучий, глибокий. несподівано схожий на тістечко картопля — міцний, зі змістовною гіркуватістю чорного шоколаду, з трошки алкогольною кислинкою і з трюфельною нотою. а в базі темне, сухе дерево і трохи вологого листя.
на 3 проливі став солодшим, тепер більше схожий на брауні
післясмак: ось начебто дерево деревом, а ніфіга! то тут, то там проскакують нотки з аромату і навіть /може ми собі нафантазували, але все ж / легким легким холодком, як від єґеря або рутбіра!
особливості:
юнь вей — дрежело аромату. і чайок реально відповідає назві!
загалом — крупнолистова менхайська шуха з цікавою палітрою.
врожай 2017, прес 2023
батьківщина:
повіт Менхай, провінція юньнань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
він спочатку здається зрозумілим, а потім як починає накидувати глибини та приколів! не боїться дати гірчинки, але й нагороджує солодкими тягучими нотками та алкогольно-трав’яними відтінками. коротше кайф!