смак та аромат:
аромат сухого: м’який, яскравий. тістечко картопля з вершковими нотами і легким, щойно скопаним солодкуватим чорноземом. трохи кори, фундука і какао-порошку
аромат у прогрітому посуді: більше вогню, шоколаду і багата палітра кори
смак: м’який, щільний, насичений. нагадує гарячий шоколад з молоком — густий, вершковий, з фундуком і негірким темним шоколадом. деревна кора також на місці, в’ється навколо центральних смаків
топовий баланс, і легка солодкість — ідеальні бошкі
післясмак: трохи кавовий, але не як саме від кави, а, скоріше, як від тірамісу — настільки він ніжний і вершковий. фундамент відчуттів — кора
особливості:
лао ча тоу — старі чайні голови aka просто бошкі.
незвичайна форма — і незвичайна палітра. ми з пацанами любимо м’які та вершкові голови, які тримають багато проливів і солідно набирають за станом.
до речі, «бошкам» потрібен час, щоб розкритися, тому пік смаку настає на 3-му і 4-му проливах.
врожай аж 2005 року!
батьківщина:
повіт менхай, провінція юньнань
заварюємо:
5-7 ґрам
на 150 мл води
95°
температура води
40-60 сек
тайм
6+
проливів
7-8 гр/
2-3 год
термос
10-15 гр/
20 хв
варка
люжа рекомендує:
пуерні голови — суперпопулярна позиція серед адептів сорту, і це непросто так. заряджена палітра, знакова вершковість, що потужно розкриваються і в термосі, і при варці, і по класиці в проливах.
перед тобою один із /тих самих/ чайків — такий стафф ми довго шукаємо, щоб зловити наші улюблені смаки й аромати, які ми уявляємо, коли думаємо про цей сорт.
тепер твій час оцінити наш стиль та скіли наших китайських хоуміз!
білий іній
на цьому стаффі ти можеш побачити сріблясті цяточки.
це, якщо що, не пліснява та не залишки від пакування.
це так званий білий іній /байшуань/ — концентрат, який може формуватись на пуєрі з віком aka кришталики речовин, які містяться в чаї.
тож пити можна, все чітко, хтось навпаки вважає, що з інеєм чай смачніше!