Смак та аромат:
аромат сухоґо: солодкуватий лимон, липа, мед с кислинкою, легка нота свіжого деревного соку
аромат в прогрітому посуді: дуже насичений. з’явилось свіже зелене яблуко, легкий узварчік, більше солодкості та свіжості літнього листяного лісу
Смак: щільний, шовковистий, м’який. узварчік с підсушеним яблуком на першому плані, за ним повертається липа з аромату, додається легка терпкість дерева. іноді позаду промількує солодкість квіткового меду.
на 2-му проливі повернувся лимон с кислинкою, не обійшлося й без невеликої гірчинки. до 4-го проливу з’явилось чуть більше квітів
післясмак: терпкість сплітаєтся зі сладкуватою свіжістью. листові мотиви з сухофруктами, й все те ж відчуття, що скуштував квіткового меду
особливості:
зелена печатка чжун ча — лоґо однієї з найстаріших чайних фабрик — культовий символ нашоґо ринку.
згадуємо значення цифр:
77 — рік розробки рецепту.
4 — розмір листа.
1 — позначка фабрики.
врожай 2020 року.
батьківщина:
район річки ланьцанцзян, юньнань
Завариваем:
4-6 ґрам
на 150 мл води
85-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
добротний шєнчік по всім классичним канонам: яблуко є, леґка ґірчинка є, довгий і виразний післясмак є.
для знайомства з сортом саме те, для поціновувачів шену — привід пошукати в классиці нові ноти.