смак та аромат:
аромат сухого: соковитий, граючий. південні фрукти /манго, трохи кавуна, дині/ в поєднанні з потужним букетом польових квітів і трав /листя суниці, ромашка, трішечки звіробою, чебрецю/, дещо банний
аромат у прогрітому посуді: більше м’якого, в міру солодкого кавуна, є навіть біла частина скоринки. разом з цим з’являється дещо солонуватий букет: більше трав, чебрець, хвоя, легка нота огіркової води /не розсолу, а саме коли кружечок свіжого огірочка закидаєш у воду/. в цілому, вайб освіжаючий.
смак: свіжий, плавний. легкі нотки хвої /нагадує моршинську хвойну зелену/, огіркова вода з аромату з ледве помітною ноткою кропу плавно розкривається у фруктово-трав’яну солодкість: диня і манго, малинка, трохи кавуна, ромашки. нотки квіткового меду і гірської свіжості також проскакують.
при міцнішому заварюванні стає соковитішим, усі смаки начебто помножуються на 2.
при заварюванні на низькій температурі йде в солодкість, але легка огіркова водичка також базує поряд
післясмак: як льодяники без цукру, які в аптеці продають за дорого типу від кашлю: вони і солодко-фруктові, і з якимись корисними травичками, все плавно, органічно і надовго залишається в роті, поблискуючи то тими, то іншими нотками
особливості:
я бао — почка з пуєрного дерева.
для цього стаффа ранньою весною збирають найперші, подекуди ще вкриті легкою памороззю соковиті почки. як щоки на морозі — через холоди вони подекуди стають пурпуровими. а це вже впливає й на чайну хімію, і, звісно, на смак.
є шен — дикорослий, тобто не посаджений десь на плантації, а такий, що виріс у джунглях піднебесної.
врожай лютого 2024 !!
батьківщина:
селище баньдунь, округ ліньцан, провінція юньнань
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90°
температура води
15-45 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
максимально потужний сетап: дикоросла почка пуєра, ще й пурпурова!
подібна комбінація зобов’язана видавати глибокі, різноманітні та яскраві аромат і смак.
насправді рекомендуємо всім: і любителям пурпуру, і свіжих світлих, і тим, хто взагалі не розуміє, шо таке чай.
топ для заварювання в холодній воді.