смак та аромат:
аромат сухого: халва, густе праліне /горіховий крем/, трохи вареного згущеного молока і пряного вівсяного печива
аромат у прогрітому посуді: більш пряний, темний шоколад, кісточка червоного винограду, трохи згодом нагадує пряник із джемом з темних ягід
смак: яскравий, глибокий, щільний. червоний виноград, аґрус і трохи черешні зі своїми фірмовими, але не надто забористими кислинками розливаються з боків, а в центрі темна булочка з мускатним горіхом, корицею, а після 3 проливу ще й злегка вершковий лісовий горіх.
доповнює акуратна база з сухої кори, вона ж іде в
післясмак: довго, хоча й ненав’язливо, тримає ягідна кислинка /здебільшого, від червоного аґрусу/, а доповнюють мускатний горіх і кора
особливості:
катеґорія — полускельний улун /бань шань/.
чжун хо – середний вогонь.
ци лань — відносно молодий сорт, прикол якого в солодшому та ніжнішому смаку, ніж він уїшаньської класики — жоу гуя або дхп
врожай 2024
батьківщина:
район скелі тяньсяньянь, уїшань, північ провінції фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
дуже кайфове й не дуже звичне поєднання ягід і горіхів. після першого ковтка ми з пацанами одразу вирішили, шо додаємо на поличку.
підходить і новачкові, і адепту, крутий баланс та вражаюча палітра.