смак та аромат:
аромат сухого: свіжий квітковий луг, трохи льону, квіти плодових дерев /особливо персик/, проскакують нотки ліщини та інжиру. солодкий літній сільський вайб.
аромат у прогрітому посуді: більш глибокий і тонкий, соєве молоко, вівсяна каша з малиною, все ще легкі польові квіти і солодкувате перетерте листя /начебто взяв зелене листя клена, липи, берези і трохи позакручував його між долонями/.
смак: м’який, тонкий, плавний. солодкуваті липа і яблука антонівка, березова кора, звіробій, трохи ромашки. всі нотки зливаються в ніжний квітково-трав’яний ну дуууже релаксовий букет.
також уловлюються нотки малини та меду, але не суперсоковиті, а більш кремові та легкі.
дуже цікава особливість — смак і текстура соєвого/вівсяного молока, які з просто м’якого і ніжного чайка роблять прям smooooth
післясмак: тут вже веган молоко на першому плані, плавно розтікається по куточках рота і залишається надовго. трав’янисті нотки все ще поблискують і створюють приємний баланс.
особливості:
білий му дань збирається в пропорції одна брунька на 2 листочки, і тут це видно одразу!
чайок зібрано на висоті близько 600 метрів.
врожай весна 2023
батьківщина:
деревня суді, округ нінде, провінція фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90°
температура води
15-45 сек
тайм
5+
проливів
люжа рекомендує:
буває, що під словами тонкий і ніжний продавці ховають слово порожній. з цим му данєм зовсім інша історія. насиченість вкупі з плавністю і м’якістю — так, це можливо.
палітра ідеально метчиться з релаксовим літнім вайбом, а ще й топово розкривається в холодному варіанті!
якщо хочеться соковитішого — затести я бао і сяо бай, а чіллити сідай саме з цим чайком.