смак та аромат:
аромат сухого: свіжий, із солодкою кислинкою. лемонграс, липа, айва, шкірка ананаса, огірково-м’ятний холодок
аромат у прогрітому посуді: запечені тропічні фрукти /персик, банан, ананас/ разом із липою і польовим трав’яним букетом
смак: м’який, насичений, чіткий. плавний перехід від солодких печених яблука і груші до липово-трав’яної кислинки зі смолою дерев /особливо з хвойних голочок/ та легкою неагресивною терпкістю.
якщо зробити великий ковток — стрімка кислинка /на кшталт щавлю або злегка недостиглої шипшини/ проскакує по всьому роту.
післясмак: м’який, спокійний, довгий. трав’яні легкі кисленькі мотиви в куточках рота, на язиці квіткові пелюстки і бананові чіпси. ну й, звісно, запечені фрукти так само неспішно пропливають на фоні
особливості:
післяполудневий соняшник або соняшник полудня — так перекладається назва цього чайка.
зібраний на висоті ~1500 метрів з невеличких, але дійсно старих дерев віком біля 300 років. майстри дуже поважно та обережко ставляться до них — дають жити своє життя /типу як дикорастучі/ та тільки іноді трошки підрізають та доглядають.
чайок зроблений з листа хуань пянь.
хуан пянь ака жовтий лист — або трохи старіше листя, або таке, що злегка змінило колір у процесі обробки, — коротше, таке, що візуально не відповідає ідеалу, але ніяк не програє за смаком. насправді, листки в цьому млинці взагалі-то зелені, але назва є назва)
врожай весни 2023
батьківщина:
повіт цзингу, округ пуєр, провінція юньнань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
85-95°
температура води
10-15 сек
тайм
6+
проливів
люжа рекомендує:
ЕТАЛОН МОЛОДИХ ШєНІВ — НАСИЧЕНИЙ, СОКОВИТИЙ, ДОСТАТНЬО /АЛЕ НЕ ЗАНАДТО/ МАЮЧИЙ В Собі ЯК Кислинки, так і терпкуваті приколи.
його, до речі, роблять ті самі хоуміз, що й курча!
як й з усіма молодими шєнами, з ним треба поводити себе ніжно, тож підійде трушним поціновувачам сорту або тим, хто готовий слідкувати за тим, щоб
не /забути\ пролив)
ну й окрема тема — соняшник кайфово закупити як чайок для зберігання, бо з роками він цілком може розвинути свої якості та додати собі смаколиків!