смак та аромат:
аромат сухого: лимонний льодяник, нотки прополісу, евкаліпта, що переходять в осіннє листя клена і злегка підсушене яблуко
аромат у прогрітому посуді: більше печених сухофруктів з легкою підкопченою ноткою, трохи згодом з’являється крапелька липової кислинки
смак: свіжий, щільний, злегка тягучий. спочатку здається просто солодкуватим яблучним компотом, настій поступово розкривається і розходиться в усі боки своїм різноманіттям смаків. збітєнь з легким квітковим медом, нотки м’яти, звіробою і печеного яблука. солодкуватий лимонний льодяник також перекочував з аромату сухого чаю. все позаду обрамляє відтінок листя, як в осінньому парку. проскакує ледве помітний відтінок чи то персикової шкірки, чи то кісточки…
післясмак: йде в нотки свіжої груші, липової кислинки і банного віника
особливості:
урожай весни 2020, прес весни 2021
батьківщина:
округ пуер, провінція юньнань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
85-95°
температура води
10-15 сек
тайм
7+
проливів
люжа рекомендує:
багатий на смаки, збалансований і реально солодкий шен, який, до того ж, не віддає гіркуватістю і тримає більше 7-8 проливів.
новачкові, який тільки хоче прицінити шо таке той шєн — так.
досвідченому адептові сорту, який заливає повільним і низьким окропом — теж так.
і найголовніше — циплятко допомагає переступити через минулий негативний досвід із шєнами, якщо такий був.