смак та аромат:
аромат сухого: булочка з ваніллю, легкі трав’яні але й помітні квіткові нотки
аромат в прогрітому посуді: булочка залишилась на фоні, а вперед вийшли яскраві лісові ягоди /основні — чорниця й суниця/ та квіти, з легкою кислинкою цитрусової м’якоті
смак: яскравий, соковитий, переливається. тільки починаєш осмислювати одну ноту — на її місці тут же з’являється інша. солодка випічка з нотками ванілі й кориці переходить в джем з лісових ягід /чуть легша, ніж в ароматі/. а після них виходять трави й польові квіти. також відчуваються нотки солодкої мандаринки з невеликою кислинкою позаду й відтінки карамелі.
все це дуже соковито і дуже солодко, смаки не просто йдуть один за одним, а саме грають й плавно перетікають із одного в інший.
кришка чайника пахне ягідно-фруктовыми льодяниками, а аромат в пустій піалі такий, начебто заходиш в пікарню /оґо/
на 4-му проливі яскравіше стають квіти й цитрусова кислинка. в прохолодному настої солодка мандаринка відчувається особливо приємно
післясмак: не менш солодкий. квіти, ягоди і мандарин змішалися в єдиний мікс, обрамлений легкою свежою булочкою
особливості:
хоумі майстер ши бяо \ось він на фото\ дропнув лімітед едішн з трьох габа-улунів: бронза, срібло і золото. у кожного чайку свій смак і аромат, не схожий на побратима по дропу.
ми з пацанамі затестили і вирішили взяти бронзу й золото, але неймінг однозначно вирішили змінити.
чому?
на наш смак /і на смак хоуміз, хто вже чайоку прицінив/ не можна сказати, що одна габа краща за іншу. вони ну зовсім різні, а для когось бронза навіть і крутіша.
ми залишили це питання на тебе, спробуй обидві й фідбекни, на чиїй стороні ти.
перед тобою бронза ака габа мун \типу луна зрозумів ні?\
чайок зроблений в локальному фермерському господарстві, а виріс на висоті 1100 м.
врожай весна 2021.
батьківщина:
гора мей, місцина цзи я, тайвань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
6+
проливів
лужа рекомендує:
ми довго придивлялись, тестили габу і, по спільному враженню, не помилились.
чайок залітає в твій майндсет, розкладає все по поличкам і м’якенько заспокоює.
без варіантів додавай до замовлення, апрувнуто навіть прикордонниками на молдовсько-українському кордоні.
зокей, а шо взагалі таке ґаба?
це чайок, який ферментувався /бродив/окислявся/ без доступа до кисню. через це так звані габа-кислоти в такій чайоці просто зашкалюють.
що таке габа-кислоти?
на це точніше відповість гугл, ми з пацанамі в хімії не сильні.