смак та аромат:
аромат сухого: спочатку польові квіти, солодкий сушений лимончик з легкою кислинкою. намагаєшься відчути глибше, а він раптом змінюється на свіжу булочку з ноткою іриски, також не без кислинки лимонного пирога
аромат в прогрітому посуді: кислинка й солодкість стали яскравіше, з’явилась липова нотка й скоринка темного хлібу
смак: шовковистій, повітряний, об’емний.
на фоні квітів виділяється солодкувата ромашка, а, якщо настоювати зовсім трохи, то з’являється фіалка. кислинка набула більш терпких рис і тепер більш нагадує підсушену скоринку апельсину, відчувається нотка темного меду.
десь проблискує молода чуть недостигла суниця
післясмак: залишились квіточки, але відчувається більш підсушеними /типу гербарій/ повернувся солодкуватий лимончик. в роті залишається невелике натхнення чебрецю
особливості:
хоумі майстер ши бяо \ось він на фото\ дропнув лімітед едішн з трьох габа-улунів: бронза, срібло і золото. у кожного чайку свій смак і аромат, не схожий на побратима по дропу.
ми з пацанамі затестили і вирішили взяти бронзу й золото, але неймінг однозначно вирішили змінити.
чому?
на наш смак /і на смак хоуміз, хто вже чайоку прицінив/ не можна сказати, що одна габа краща за іншу. вони ну зовсім різні, а для когось бронза навіть і крутіша.
ми залишили це питання на тебе, спробуй обидві й фідбекни, на чиїй стороні ти.
перед тобою золото ака габа сан \типу сонце поняв ні?\
чайок зроблений в локальному фермерському господарстві, а виріс на висоті 1100 м.
врожай весна 2021.
батьківщина:
гора мей, місцина цзи я, тайвань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
6+
проливів
лужа рекомендує:
ми довго придивлялись, тестили габу і, по спільному враженню, не помилились.
чайок залітає в твій майндсет, розкладає все по поличкам і м’якенько заспокоює.
без варіантів додавай до замовлення, апрувнуто навіть прикордонниками на молдовсько-українському кордоні.
окей, а шо взагалі таке ґаба?
це чайок, який ферментувався /бродив/окислявся/ без доступа до кисню. через це так звані габа-кислоти в такій чайоці просто зашкалюють.
що таке габа-кислоти?
на це точніше відповість гугл, ми з пацанамі в хімії не сильні.