смак та аромат:
аромат сухого: кавова карамелька + карамельний попкорн, трохи димності /як від гарного тютюну/, козинаків і бананових чіпсів
аромат у прогрітому посуді: більше прянощі, аніс, льон, світлі родзинки, різне насіння
смак: щільний, насичений, грайливий. пряник, фінік і мікс зерен змінюються і з’єднуються класичними для тгшки квітковою солодкістю в ароматі настою і трав’яною кислинкою з легкою вершковістю в роті.
якщо зробити поспіль кілька швидких ковтків — нотки тгшки включаються швидше!
і навпаки, якщо потягувати не поспішаючи — перехід розтягується і відчувається плавніше.
дуже круте поєднання прогріву і свіжого тг дає і свої додаткові смаки! в деякі моменти кислинка більше нагадує темний аґрус і чорні /за смаком/ і білі /за яскравістю/ порічки.
в окремих проливах проскакують нотки, схожі на аромат сухого — печиво, карамель, горішки. в цьому описі вирішили не розкладати по проливах, а більше показати характер і можливості чайка. завдання дослідити і знайти всі смаки — залишаємо на тебе!
післясмак: щільна ягідна кислинка, яка плавно й поступово розходиться та розчиняється. поруч із нею — прянощі, квіточки та трохи смаженого мигдалю
особливості:
тан бей — прогрів або обсмаження на деревному вугіллі. зазвичай цей прийом юзають на півночі фуцзяні — для відомих уїшанських улунів /типу жоу гуя/
але деякі майстри обсмажують і тгшку. ну а якщо це зроблено як треба — виходить дуже потужне поєднання смаків /власне, яке ми й знайшли!/
найближча асоціація тут — тайванські дун діни або габа улуни, але все одно подібна тгшка — це окремий прикол, з яким без варіантів треба ознайомитись!
врожай травня 2024
батьківщина:
село сіньчжай, селище сяньхуа, повіт аньсі, південь провінції фуцзянь
заварюємо:
5-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
15-30 сек
тайм
6+
проливів
люжа рекомендує:
не будемо писати, як довго ми її шукали, бо насправді не так вже й довго))
шифу, який робить наш класичний тє ґуань інь закинув нам на тест кілька сепмлів. серед них був чайок, про який ти зараз і читаєш
ми одразу зрозуміли, що це кайф, але вагалися через вартість. все ж таки це дійсно солідний кеш за чайок. але ну якщо смачно — то вже нічого не вдієш! тож тгшка на поличці)
наш ідеальний сетап для її заварювання:
— окріп
— ґайвань база
— закинути побільше
— краще та довше смакує в приміщенні, а не на вулиці
або у колдбрю форматі!