аньсі тан бей тє ґуань інь

120 ґрн за 10 ґ

так, це тгшка. так, вона просмажена на вугіллі. так, це суперкайф і маст трай!

в наявності

Артикул: 61-3-1-1 Категории: ,

смак та аромат:

аромат сухого: кавова карамелька + карамельний попкорн, трохи димності /як від гарного тютюну/, козинаків і бананових чіпсів 

аромат у прогрітому посуді: більше прянощі, аніс, льон, світлі родзинки, різне насіння

смак: щільний, насичений, грайливий. пряник, фінік і мікс зерен змінюються і з’єднуються класичними для тгшки квітковою солодкістю в ароматі настою і трав’яною кислинкою з легкою вершковістю в роті.

якщо зробити поспіль кілька швидких ковтків — нотки тгшки включаються швидше! 
і навпаки, якщо потягувати не поспішаючи — перехід розтягується і відчувається плавніше.
дуже круте поєднання прогріву і свіжого тг дає і свої додаткові смаки! в деякі моменти кислинка більше нагадує темний аґрус і чорні /за смаком/ і білі /за яскравістю/ порічки.

в окремих проливах проскакують нотки, схожі на аромат сухого — печиво, карамель, горішки. в цьому описі вирішили не розкладати по проливах, а більше показати характер і можливості чайка. завдання дослідити і знайти всі смаки — залишаємо на тебе! 

післясмак: щільна ягідна кислинка, яка плавно й поступово розходиться та розчиняється. поруч із нею — прянощі, квіточки та трохи смаженого мигдалю

особливості:

тан бей — прогрів або обсмаження на деревному вугіллі. зазвичай цей прийом юзають на півночі фуцзяні — для відомих уїшанських улунів /типу жоу гуя/
але деякі майстри обсмажують і тгшку. ну а якщо це зроблено як треба — виходить дуже потужне поєднання смаків /власне, яке ми й знайшли!/

найближча асоціація тут — тайванські дун діни або габа улуни, але все одно подібна тгшка — це окремий прикол, з яким без варіантів треба ознайомитись!

врожай травня 2024

батьківщина:

село сіньчжай, селище сяньхуа, повіт аньсі, південь провінції фуцзянь

заварюємо:

5-6 ґрам

на 150 мл води

90-95°

температура води

15-30 сек

тайм

6+

проливів

люжа рекомендує:

не будемо писати, як довго ми її шукали, бо насправді не так вже й довго))
шифу, який робить наш класичний тє ґуань інь  закинув нам на тест кілька сепмлів. серед них був чайок, про який ти зараз і читаєш

ми одразу зрозуміли, що це кайф, але вагалися через вартість. все ж таки це дійсно солідний кеш за чайок. але ну якщо смачно — то вже нічого не вдієш! тож тгшка на поличці)

наш ідеальний сетап для її заварювання: 
— окріп 
ґайвань база 
— закинути побільше 
— краще та довше смакує  в приміщенні, а не на вулиці

або у колдбрю форматі!

Вес 1 g
сколько?

11 ґ, 22 ґ, 55 ґ, 101 ґ, вага