смак та аромат:
аромат сухого: яскравий, густий та пряний. кардамон, імбирне печиво, кора дуба, темний виноград, трохи горіхів і каштана
аромат у проґретому посуді: додалися нотки оливкової олії та розмарину. все ще дуже густий!
смак: щільний, насичений, об’ємний. темна оливково-виноградно-сливова солодкість із легкою терпчинкою кори дуба й чорного шоколаду та хвойно-розмаринова кислинка — ці 3 групи балансують між проливами, виводячи то одну, то іншу вперед. на першому проливі — виноград, на третьому — хвоя, і все це замішано в густому супі із пряним, схожим на глінтвейновий вайбом!
менш помітні нотки — мигдаль, мандаринова кислинка і каштановий мед
післясмак: довгий, глибокий, з м’якими солодкістю і терпкістю. загальна палітра смаків залишилася, але попереду фрукти перейшли в кісточки — виноградна, сливова, навіть абрикосова, а аромати з початку /типу кардамону і кориці/ повернулися та закріпилися щільною основою
особливості:
йоу хуа сян — це не просто ми бавимося, а реальна назва — аромат квітів помело)
росте на висоті ~600 метрів над рівнем моря.
ми привезли цей чайок у двох варіаціях — середнього та легкого вогню.
майстри старої школи завжди добрячно просмажували улунчики, але через популярізацію чаю в угоду турістам усі почали переходити до слабого вогню. тож олдскул — це справжій ексклюзив!
врожай весни 2024 року
батьківщина:
район водосховища фенсі, місто чаочжоу, провінція ґуандун
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90°
температура води
30-50 сек
тайм
6+
проливів
люжа рекомендує:
олди пам’ятають — пару років тому ми вже робили таку лімітку з мі лан сянами. і це було дуже прикольно!
бо затестувати 2 різних улуни — це один досвід, а один і той самий в двох різних просмажках — зовсім інший, набагато глибший!
тож для тих, хто хоче зануритися в улунчики з головою — це масттрай!
ми дуже раді, що цей формат нам знов вдався, з задоволенням шеримо цей чайок усім хоуміз!