смак та аромат:
аромат сухого: теплий житній хліб з ноткою мокрої деревини і чууууть пивних дріжджів. солодкуватий
аромат у прогрітому посуді: додалися легкі відтінки волоського горіха, чорносливу, кам’яної свіжості й тютюну
смак: оксамитовий, щільний, об’ємний. починаючи з волоськогоріхово-деревної теми плавно перетікає в просмажені какао-боби, чорний шоколад і навіть трохи темного-темного брауні. зовсім не гіркий, а темний, глибокий і солодкуватий.
на 3-му проливі з’явилося трохи більше прянощів пряника /ага, саме так/ і паленої карамелі /без гіркоти/
на 5-му проливі горішок і шоколад починають відходити на 2 план, а вперед проступає чорнослив з аромату
післясмак: ще більш солодкий і довгий. той самий шоколад, пряниково-брауні відтінки і база з деревної кори
особливості:
вулканік, органік, та ще й високогірний. шо це все означає?
бао шань — округ згаслих вулканів = специфічні клімат, ґрунт і кінцевий смак.
чайок забрався аж на висоту 1500 метрів = сильні перепади температури протягом доби. через це виділяється більше ефірних олій, шо, знову ж таки, впливає на кінцевий смак.
органічний /а хіба не весь чай органічний взагалі?/
у чайних задротів трушно органічним може назватися тільки чай, апрувнутий особливими сертифікатами якості. у нашому кейсі і китайські, і європейські перевірки.
сертифікати підтверджують:
— ручну збірку
— тру висоту саду/плантації
— тру екологію локації
— відсутність усілякої хімії поруч.
це не означає, що стафф без сертифікатів прокурений, залитий хімією і взагалі зроблений на хтз, папірці говорять про те, що комісії запарилися, з’їздили і все перевірили. детальніше за органік чай дивись тут!
врожай 2019
батьківщина:
округ бао шань, провінція юньнань
Заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
якщо і є в чайоці поняття /елітний/ — це однозначно про шу з бао шаня. як з lv, айфоном або bmw — ти платиш за ім’я, історію і стандарт якості.
але лужа не стане завозити чайок, якщо б за корочками та понтами був пересічний стафф. ми — пацани прості, нас цікавлять смаки й аромати, які тут на чудовому міцному рівні.
та й камон, там реально вулкани, через один цей факт вже хочеться затестити!
цей млинець старше на 300 метрів за свого собрата — бао шаня 1200. ми наполегливо рекомендуємо взяти одразу 2 і порівняти між собою, бо це дійсно 2 різних чая зі своїми приколами!