смак та аромат:
аромат сухого: дуже яскраві булочка з маком, сік мультифрукт, причому ближче до тропічного, легкі ноти меду, ситро і деревного соку
аромат у прогрітому посуді: більше нагадує пекарню: свіжий м’який білий хліб, солодкуваті слойки, тепле медове печиво, трохи польових квітів і ванілі
смак: яскравий, насичений, теплий. з квіткового букета, через легкі фрукти з солодким лимоном, переходить до медового печива з нектарно-смолянистим фіналом. злегка проглядаються свіже дерево та ситро.
якщо дати чаю охолонути — на передній план виходить випічка, та сама макова булочка з сухого аромату
післясмак: солодкуватий лимон і деревний сік залишаються в основі, позаду пропливають квітковий мед і трохи молочного печива
особливості:
як і сяо чжун, родом із фуцзяні — провінції темних улунів.
на відміну від підкопченого червоного сусіда, смаковою палітрою ближче до дянь хунів, бо разом вони входять в одну велику групу сортів — гунфу хуни.
тяньян — село в повіті фуань, де цей чайок і росте, звідси назва.
врожай березня 2024 !!
батьківщина:
повіт фуань, уїшань, північ провінції фуцзянь
Заварюємо:
4-6 ґрамм
на 150 мл води
90-95°
температура
10-15 сек
тайм
6+
проливів
люжа рекомендує:
коли ми вперше його розпили, то дуже здивувалися невисокій ціні.
все просто — топовий чай не найпопулярнішого сорту може бути значно дешевшим за посередній флагман.
тож суперяскравий, різноплановий, реально сильний червоний — просто мусить лежати у твоєму шопері.