смак та аромат:
аромат сухого: на першому вдиху квітковий букет, на другому — від нього вже ні сліду. основа — яскравий, злегка просмажений кеш’ю з вершковим відтінком, трохи мигдалю і нуги.
а позаду чується приємна трав’яниста нотка
аромат у прогрітому посуді: інтенсивніший і… солонуватий! виразніше за все — арахіс і варена кукурудза. водночас солодкі аромати з сухого, хоч і трохи відступили, однаково гармонійно поєднуються /щоб зрозуміти, як такі солоні відтінки метчаться із солодкими, згадай усю ту саму солодкувату, і водночас підсолену варену кукурудзу/
смак: щільний, насичений, злегка шорохуватий. яскрава трав’яниста нота / нагадує момент, коли розкушуєш травинку, але не їдку і гірку, а приємну з кислинкою /, з’явився гарбуз і, можливо, навіть трохи гарбузового насіння /відповідає назві /. з горіхової палітри на перший план вийшов обсмажений мигдаль.
з незвичайного — легка нотка свіжого огірочка, а порожня піала взагалі пахне ніжними луговими квітами
післясмак: оксамитовий, трав’янисто-квітковий, з нотками, що грають то трохи солонуватими, то солодкуватими відтінками
особливості:
гуа пянь — гарбузове насіння.
— хз, де китайці тут його побачили, хіба що за кольором схоже.
— вони не на готовий стафф дивилися, а на свіжі плоскі овальні листочки.
один із найвідоміших китайських зелених /на рівні лун цзина/, якому приписано і багату історію, і цілющі властивості. нас із пацанами, як завжди, найбільше цікавить аромат і смак.
врожай 2021
батьківщина:
місто лю ань, провінція аньхой
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
75-85°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
нас часто запитують — а от китайці самі який чайок люблять бахнути?
цей.
якісний зелений з нетиповою для нашого європейського смаку палітрою. варто затестити і новачкові, і досвідченому чайникові.