смак та аромат:
аромат сухоґо: щільний, повний, печений, з легкою солодкуватістю квітів
аромат в прогрітому посуді: страє біль чітким і солодшим. квіти, дерево, лісна ягода і домашня карамель
Смак: плавний, леґкий, переливаючийся. квіти з нотками темного дерева, ягоди, особливо солодкуватість крижовнику, практично без кислинки, імбир (не пекучий і не різкий, м’який відтінок), періодично промількує легка терпкість. смаки грають і переходять із одного в інший, від пролива до проливу
післясмак: солодкувата хвоя з легкою деревною корою
особливості:
катеґорія — полускельний улун (бань шань).
готується власноруч на древісних вуглях (тан бей — “прогрітий на вуглях”). процес дуже кропітливий, вимагає особливих навичок й майстреності. врожай весни 2021
батьківщина:
уішань, північ провинції фуцзянь
заварюємо:
4-6 ґрам
на 150 мл води
90-95°
температура води
10-15 сек
тайм
5+
проливів
лужа рекомендує:
топова ручна робота. чай не копчений, а саме якісно прогрітий.
багата граюча яґідно-пряна палітра — пушка.